SAAB Display revisie
Revisie van displays SAAB 900, 93 en 95 boordcomputer (SID) en Airco (ACC)

Displays uit deze series kunnen door ons weer geheel worden hersteld. Onze reparatiemethode is grondig. De kans op herhaling van uitval van pixels in de display is nog kleiner dan bij vervanging van de unit door een nieuwe!


prijzen     geldig t/m 31-12-2018

Standaard revisie met 1 jaar garantie
     Saab 93/95         SID-1 / SID-2        € 90,-
     Saab 93/95         ACC                      € 112.50
     Saab 900            SID-1 / SID-2        € 115,-     (beperkt voorradig)
     Saab 900            ACC                      € 145,-     (beperkt voorradig)
 
Ook Vooruit levering van units mogelijk!    
(zie: levering optie C)
 
 
Levering-opties
 
Optie A:
    Bij ons inruilen of laten reviseren inclusief montage en datum/tijd inregelen.
Meerprijs: geen (uitsluitend op afspraak)
 
Optie B:
    U stuurt ons uw defecte unit, wij sturen uw gereviseerde unit retour per post. 
Meerprijs: € 12,50    verzending+administratie    (rembours: € 22,50) 
 
Optie C:
Nieuw: Levering vooruit.
    Wij sturen u een gereviseerde unit (met identiek stuknummer en de-montage instructie*)
    vooruit en u retourneerd later (na de montage) uw oude unit.
Meerprijs: € 17,50    verzending+administratie    (rembours € 27,50) en € 30,- statiegeld (deze ontvangt u retour als wij uw oude unit hebben ontvangen).
 
        *   Omdat de SID en ACC units alleen in de console geklemd zitten is (de-)montage
             uiterst eenvoudig. Zelfs voor mensen met 2 linkerhanden!!
             Bij uw aanvraag voor display revisie ontvangt u hierover instructie.

 
Voor verzendingen buiten Nederland gelden andere tarieven.
 
Bij omruiling van SID-1 of SID-2 is het zeer raadzaam om een unit te plaatsen met identiek stuknummer (nummer met 6-7 cijfers op sticker op de rug van de unit). Bij het plaatsen van een unit met afwijkend stuknummer kunnen functies uitvallen of omkeren.
 
Voor zover BTW belast zijn all onze prijzen ex. BTW
 
 
Inruil of Revisie ?
Uw SID-unit is ingeregeld naar de specificaties van uw SAAB. Bij een standaard revisie van het SID display-scherm blijven de instellingen van uw SID behouden. Hoewel de meeste instellingen bij SID identiek zijn en u waarschijnlijk geen verschil zal kunnen vinden bij een ingeruild exemplaar, is het ons beleid om uw eigen SID te reviseren en niet in te ruilen. Alleen in het geval dat u zelf aangeeft dat uw SID-unit naast pixel-uitval ook andere problemen heeft, zullen wij voorstellen om uw SID-unit in te ruilen. In dat geval dient u rekening te houden met meerkosten.
Anders dan de SID-unit heeft de ACC-unit geen specifieke instellingen en is dus wel uitwisselbaar met andere units. Om snel te kunnen leveren worden deze units door ons doorgaans ingeruild.
 
Algemeen geldende voorwaarde
Een units die wij van u ontvangen voor inruil moet in nette staat zijn. Een unit die eerder gereviseerd is geweest of ook andere mankementen heeft naast uitvallende pixels (bijvoorbeeld: breuk in display, krassen of vlekken), worden ook door ons ingeruild, maar voor inruil van een dergelijke unit geldt altijd een meerprijs. Als wij van u een dergelijke unit ontvangen, stellen wij u hiervan op de hoogte en bespreken met u de opties.
 
 
Interessant om te weten:

Waardoor vallen de pixels uit
De SAAB display/SID/boordcomputer en/of ACC (unit die de airconditioning regelt) is ontworpen op langdurig gebruik. Echter door een ontwerpfout bij SAAB ontstaan er microscheurtjes in de flatcable (plastic velletje met elektrisch geleidende baantjes). Dit zie je als uitgevallen pixels op de display. Met de display zelf is zelden iets mis en ook de rest van de unit werkt doorgaans gewoon naar behoren en kan nog vele jaren mee(een enkele uitzondering daargelaten). Vervanging van de unit voor een nieuwe is dan ook meestal niet nodig.

De strijkbout-revisie
Als u googlet op SAAB-display zult u info vinden over eenvoudige zelfreparatie van SAAB displays. Deze reparatiemethode gaat uit van het opsmelten met een heet voorwerp (de strijkbout) van de flatcable. Het is inderdaad mogelijk om op deze manier de display te reviseren. Echter de kans dat u met deze revisie nog meer schade aanbrengt is erg groot. Ook is het effect van de revisie doorgaans slechts van korte duur. Vaak vallen de pixels (en meer dan voorheen!) al na enkele weken weer uit.

Revisie met wrijfhoutje
Een andere truuk die u op Internet kunt tegenkomen is de revisie met het wrijfhoutje. Door het opwrijven/aandrukken van de lijmlaag waarmee de flatcable op de printplaat vast zit lukt het soms om direct achter de microbreuk de flatcable toch weer contact te laten maken met de printplaat. Maar pas op: de kans dat door het gewrijf nog veel meer verbindingen breken, is zo groot dat deze methode mogelijk nog erger is dan de vorige.

Onze garantie
Wij vervangen uw display-unit voor een door ons gereviseerd exemplaar dat 100% goed is. Belangrijker is echter nog dat wij bij de revisie een andere vorm van bevestiging hanteren dan de originele. Het is namelijk vooral de originele bevestiging die de problemen veroorzaakt. En het is dan ook hierom dat onze revisie u vrijwel zeker langer vrijwaart van pixeluitval dan als u een nieuwe zou aanschaffen.
U krijgt op onze revisie een jaar garantie. Garantie-tijd bijkopen is mogelijk, maar naar onze mening onnodig.


Gallery
>>>
Voor een revisie bel:   +31 - (0)6 - 38 48 38 57
Uitvallende pixels? SAAB Display revisie met garantie voor € 95,-.